Essaouira en Marrakech
Door: Xander en Nina
Blijf op de hoogte en volg Xander
26 Juli 2007 | Marokko, Marrakesh
We zijn inmiddels in Essaouira geweest. Op 3 uur rijden met de bus van Marrakech. Ook is het er gelijk voor de verandering 20 graden kouder, ook overdag, tussen de 20 en 22 graden, dit komt door de constante wind die daar staat. Dus ideaal voor water en windsporters. Dus de vestjes en truien konden aan. Het is een gemoedelijk stadje, zou bijna zeggen dorp. De huizen zijn over het algemeen wit. De riad waar we wilden slapen zat helaas al vol, maar we werden doorverwezezn naar een andere. Dit was eigelijk meer een woonhuis waar verschillende kamers van werden verhuurd, maar wel chill.. Nina viel direct voor de kamer met een enorm groot hemelbed, waar ze met een trapje kon inklimmen (ze had het trapje echt nodig!!). We hebben de medina zorgvuldig geinspecteerd, inclusief de vele winkeltjes. Nina heeft 2 extra tassen nodig om alles te kunnen dragen. Een leuke strandwandeling en zelfs nog ff op het strand gelegen. Zo ver dat ging met die harde wind. We hebben als volleerde dijkenbouwers dijken tegen het rondstuivende zand gemaakt, we leken wel een stel duitsers. Inmiddels weer terug in Marrakech en wat een hitte!! De kamer i het leuke hotelletje dat we vantevoren geboekt hadden, bevond zich op het dakterras, leuk voor het uitzicht, maar niet voor de hitte. Vannacht weinig geslapen. Gelukkig heeft het lieve mevrouwtje van het hotel voor ons voor vanavond een koele kamer geregeld in een ander riad, zij zat al helemaal vol. Vanochtend nog het palais El Badi bezocht dat nog openstond. Geprobeerd online in te checken, maar dat schijnt niet te kunnen als je met airfrance vanuit marrakech vliegt. Ons weblog upgedated vanuit een hip cybercafe uit het heuse cyberpark van Marrakech. Zo nog ff de Menara jardin checken. De laatste avond in marrakech en Marokko afsluiten en dan morgen alweer naar huis. Naar het koude NL..
26 Juli 2007 - 15:10
Nicole:
Hai Broeder,
En ben ik al verkocht? Heb je eindelijk 10 kamelen voor me kunnen krijgen?
Goede reis en tot snel!
xxx Nicole